Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Concert: Marcussen Project door NEON, koor voor nieuwste muziek

1 oktober 2016 @ 20:15 - 22:15

In 2016 is het 60 jaar geleden dat in de Nicolaïkerk in Utrecht het monumentale Marcussenorgel in gebruik werd genomen. Sindsdien heeft het orgel een landelijke en internationale bekendheid gekregen.
Voor de viering van dit feit organiseert de Stichting Culturele Evenementen Nicolaïkerk (SCEN) van 29 september tot 2 oktober 2016 een meerdaags festival waarin het orgel centraal staat. Er zal tijdens dit festival vier keer eenzelfde doorlopende voorstelling van één uur worden uitgevoerd. De voorstelling bestaat uit verschillende aaneengesloten bijdragen van de organisten van de Nicolaïkerk Ko Zwanenburg en Berry van Berkum, het kamerkoor Neon o.l.v. Fokko Oldenhuis, 5 koperblazers o.l.v. Peter van Dinther, het kinderkoor Pyramidalis o.l.v. Thea Bakker, de beiaardier Malgosia Fiebig, de videokunstenaar Martijn Grotendorst, enkele dansers en de acteur Jan Beuving.
Aan het einde van de voorstelling zal er een finale worden uitgevoerd waaraan alle bovengenoemde musici meewerken. Hiervoor gaat componist Christiaan Richter een compositie schrijven van 20 minuten voor twee orgels, vijf koperblazers, kamerkoor, kinderkoor en beiaard ad libitum.
Kamerkoor Neon zal aan het begin van de voorstelling een improvisatie ten gehore brengen waarbij de zangers verspreid door de kerk staan opgesteld. Aan het einde van de voorstelling zal Neon deelnemen aan de uitvoering van de nieuwe compositie van Christiaan Richter.

Dit concert wordt op dezelfde lokatie herhaald op:
29 september 2016 @ 20.30 – 21.30

Gegevens

Datum:
1 oktober 2016
Tijd:
20:15 - 22:15
Evenement Categorie:
Website:
http://www.koorneon.nl

Locatie

Nicolaïkerk
Nicolaaskerkhof 8
Utrecht, 3512 XC Nederland
+ Google Maps