Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Concert: Gaudeamus Muziekweek: Great Expectations, ensemble Silbersee

9 september 2016 @ 19:30 - 22:15

Het grensverleggende Silbersee verzorgt een adembenemend programma in een van de oudste kerken van Utrecht. De prachtige, intieme Pieterskerk vormt het unieke decor voor maar liefst vijf indrukwekkende werken van divers compositietalent. Dit schept hoge verwachtingen!
Silbersee wordt bij het uitvoeren van één van de werken, aangevuld met professionele koorzangers.
Hieronder meer informatie over de compositie (“Ulenflucht” van Anna Korsun) waaraan ik deelneem.

In 2014 won zij de Gaudeamus Award en nu is ze terug voor de première van haar nieuwste compositie Ulenflucht. Anna Korsun heeft een bijzonder talent voor vocale werken. “Van haar gaan we beslist meer horen”, schreef muziekjournalist Thea Derks destijds over onze prijswinnares: ”Korsun ontlokt zangers een scala aan bijzondere klanken, die variëren van uitdrukkelijk in- en uitademen tot fel aangezette uitroepen en mysterieus gefluister, wondermooi” en “de muziek van Korsun is uiterst communicatief en zal ook de niets vermoedende leek in het hart weten te raken … adembenemend.”

Met Ulenflucht gaat Korsun opnieuw de samenwerking aan met Silbersee, dat ook in 2014 haar prijswinnende werken uitvoerde: never change a winning team.

Geert van Boxtel zal om 19:30 een inleiding geven over dit concert. Het concert zelf start om 20.15 uur.

Gegevens

Datum:
9 september 2016
Tijd:
19:30 - 22:15
Evenement Categorie:
Website:
http://www.muziekweek.nl/programma/great-expectations-silbersee/

Locatie

Pieterskerk Utrecht