Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Concert: “La Guerra y la Paz”, recital door Marca Hanegraaff, sopraan en Peter Floor, gitaar

23 juni 2017 @ 20:00 - 21:00

Het programma “La Guerra y la Paz” bevat een afwisselende verzameling liederen, van Renaissance t/m 20e eeuw; van Italiaans tot Spaans en Portugees; van componisten die leefden in vredestijd (bijv. Monteverdi en Frescobaldi) tot componisten die oorlog aan den lijve hebben ervaren.
Bijvoorbeeld de beroemde spaanse poëet en musicus Federico Garcia Lorca, die in 1936, aan het begin van de Spaanse burgeroorlog werd vermoord door de aanhangers van Franco.
Of de componist Enrique Granados, die in 1916 overleed doordat het schip “de Sussex” waarop hij en zijn vrouw zaten, werd doorboord door een Duitse onderzeeër.
Van Villa-Lobos staan “Modinha” (1912) en “Bachianas Brasileiras no.5” (1945) op het programma. Tussen de ontstaansperiode van deze twee stukken liggen de twee wereldoorlogen en het interbellum.
De sefardische liederen op dit programma waren al bekend in de tijd van Columbus. “Sefarad” betekent “Spanje” in het Hebreeuws en in het jaar dat Columbus Amerika ontdekte werd in Spanje het Alhambra-edict van kracht, dat zei dat zich geen jood meer op Spaans grondgebied mocht bevinden. Zware vervolgingen door de inquisitie volgden.

Een extra bijzonderheid in dit concert, is het instrumentaal intermezzo gecomponeerd door de gitarist Peter Floor. Floor schreef drie stukken naar verzetsgedichten uit de Tweede Wereldoorlog, waarvan “Aliyatenoe”, op het programma staat.
Kaartprijs: € 12,00 / Voorverkoop: € 10,00
(via: sopraangitaar@gmail.com)
Kinderen tot 18 jaar: € 5,00
(alle prijzen zijn inclusief 1 consumptie).

Gegevens

Datum:
23 juni 2017
Tijd:
20:00 - 21:00
Evenement Categorie:

Organisator

Marca Hanegraaff
Telefoon:
06-27197632
E-mail:
Website:
www.marcahanegraaff.nl

Locatie

De Inham
Hamseweg 40
Hoogland,
+ Google Maps