Actueel

Hieronder een lijst van concerten waaraan ik medewerking verleen.

 • Als soliste
 • Als koorlid
 • Ardo d’Amore door kamerkoor NEXT

  Concert door kamerkoor NEXT o.l.v. Fokko Oldenhuis.
  ‘Ardo d’Amore’, oftewel ‘Brandende Liefde’ is het thema van Kamerkoor NEXT voor deze zomer. Speciaal voor dit programma zingt NEXT in kleinere bezetting om deze bijzondere muziek vol emotie met liefde uit te voeren. In de motetten van Schütz en de psalmen van Sweelinck wordt de liefde voor en het verlangen naar God bezongen. De Kleine Geistliche Konzerte van Schütz met titels als ‘Eile mich, Gott, zu erretten’ en ‘O Jesu, nomen dulce’ zijn hier illustraties van. De madrigalen van Monteverdi en Gesualdo di Venosa verklanken daarentegen de menselijke gevoelens van liefde, afscheid en liefdesverdriet. Dat wordt duidelijk in de titels van de madrigalen: ‘Ah, dolente partita’ (Ach, pijnlijk afscheid) en ‘O dolce mio tesoro’(O, mijn lieve schat). Uiteraard brengt NEXT ook de oplossing: beantwoorde liefde. Want liefde krijgt in alle gevallen pas betekenis als er liefdevolle verbindingen ontstaan. Programma: Claudio Monteverdi: Drie madrigalen J.P. Sweelinck: Psalm 5, 10, 59, 85 en 110 Heinrich Schütz: - Kleine Geistliche Konzerte SWV 285, 289, 308, 309 (solistisch door diverse koorleden) - So fahr ich hin zu Jesu Christ - Herzlich lieb hab ich dich, o Herr Gesualdo di Venosa: Drie Madrigalen G.L. Primavera: Nasce la gioia mia G.P. da Palestrina: Mis Nasche la gioia mia

  22 juni 2018 @ 20:15 - 21:30
  Meer info en locatie
 • Jubileumconcert Bach Consort Nijkerk

  Bach Consort Nijkerk o.l.v. Falco van Loon brengt het volgende programma:
  Händel - Zadok the priest
  Purcell - Hear my prayer
  Bach - Brandenburgs concerto 4
  Bach - Lobet den Herrn
  Händel - My heart is inditing
  Bach - Magnificat
  Solisten: Marjon Strijk, sopraan; Dorien Lievers, alt; Falco van Loon, tenor; Joep van Geffen, bas.

  29 september 2018 @ 20:00 - 22:00
  Meer info en locatie
 • Utrechts Requiem door NEON, koor voor nieuwste muziek

  Concert door NEON, koor voor nieuwste muziek, in samenwerking met Imsomnio (instrumentaal ensemble voor hedendaagse muziek).
  Het geheel staat onder leiding van Ulrich Pöhl.
  Toelichting op het programma:
  ‘Waarheen leidt de weg’ is een nieuw, eigentijds requiem. Op basis van persoonlijke verhalen van mensen met diverse sociale en culturele achtergronden wordt een compositie gecreëerd waarin hun leven, hun opvattingen over de dood en wat daar mogelijk op volgt worden weergegeven.

  Op 5 november 2017 vond de eerste editie plaats in de grote zaal van TivoliVredenburg, uitgevoerd door het Nederlands Kamerkoor, INSOMNIO en zangschool Utrecht.

  Het concert was een groot succes. Helend, hoopgevend, bijzonder en ontroerend waren woorden die vaak genoemd werden in de reacties van het publiek. Dat was voor de gemeente Utrecht aanleiding om de initiatiefnemers te vragen voor november 2018 weer een requiem te produceren, op basis van verhalen van zes andere Utrechters en met nieuwe composities.

  De gevraagde componisten voor editie 2018 zijn: Monique Krüs, Rinske Vrolik e.a. Het concert vindt plaats op 4 november, het exacte tijdstip wordt nog bekend gemaakt.

  4 november 2018 @ 00:00
  Meer info en locatie